Αθλητικά
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 21:35

Στο Φάληρο θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άφησαν... ορθάνοιχτους τους μεταξύ τους λογαριασμούς και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τη μεταξύ τους «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άφησαν... ορθάνοιχτους τους μεταξύ τους λογαριασμούς και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», την Τετάρτη του Πάσχα, μετά τη μεταξύ τους «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα.

Ο αγώνας της Τούμπας είχε πάθος και δύναμη αλλά λιγοστές ευκαιρίες και φάσεις, αφού πρώτιστο μέλημα των δύο ομάδων ήταν να διαφυλάξουν το «μηδέν», μιας και ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ βρίσκεται εν ισχύ στη διοργάνωση.

Ως εκ τούτου κυριάρχησε το δυνατό παιχνίδι, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, πολύ δυνατές μονομαχίες και σκοπιμότητα.

Ο Ολυμπιακός, πιο επιθετικός στην αρχή, έφτασε στο 10΄ στο γκολ με κοντινό πλασέ του Μασούρα, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό του Ιταλού διαιτητή Κίφι, για να έρθει και η επιβεβαίωση του VAR.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε στην καλύτερη φάση του ημιχρόνου στο 33΄ με διπλή ευκαιρία για γκολ: αρχικά το δυνατό σουτ του Ζίφκοβιτς έβγαλε ο Βατσλίκ και στην εξέλιξη της φάσης δυνατό μακρινό σουτ του Κούρτιτς έφυγε άουτ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του β΄ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 65΄, όταν σε πίεση του Ολυμπιακού από γέμισμα του Μασούρα ο Καμαρά έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά νωρίτερα ο «Δικέφαλος» ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκάρι Ροντρίγκες στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», όταν μετά από φάουλ του Κούρτιτς προσπάθησε να απομακρύνει και η μπάλα βρήκε στο προτεταμένο χέρι του, με τον διαιτητή να δείχνει άουτ.

Η μακεδονική ομάδα είχε μια καλή ευκαιρία στο 74΄, όταν σουτ του Μπίσεσβαρ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός, με πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή αναχαίτισε εύκολα τις όχι και πολύ τολμηρές προσπάθειες του ΠΑΟΚ να βγει μπροστά και κάπως έτσι το τελικό 0-0 κρίνεται φυσιολογικό, με βάση την προσφορά των δύο αντίπαλων στην ποιότητα...