Πολιτική
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 05:07

Πρόγνωση καιρού

Νοτίους ανέμους 9 με 10 Μποφόρ προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Νοτίους ανέμους 9 με 10 Μποφόρ προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 με 10 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι 8 με 10 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 8 με 10 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, σποραδικές βροχές στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)