Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας ενημερώνει για το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε κάθε χρόνο στο τραπέζι του Πάσχα (δεν θα το πιστέψετε) και μας εφιστά την προσοχή, ώστε να αποφύγουμε τα διατροφικά… βεγγαλικά φέτος το Πάσχα.
Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας ενημερώνει για το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε κάθε χρόνο στο τραπέζι του Πάσχα (δεν θα το πιστέψετε) και μας εφιστά την προσοχή, ώστε να αποφύγουμε τα διατροφικά… βεγγαλικά φέτος το Πάσχα.
Οι άγιες ημέρες του Πάσχα αποτελούν συνήθως μια καλή αφορμή για ξεκούραση, χαλάρωση, απόδραση από την καθημερινότητα και φυσικά συνάντηση με φίλους, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα. Όπως όμως συμβαίνει σε κάθε ευκαιρία γιορτής, το φαγητό αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο μάλλον όταν έχει προηγηθεί νηστεία 5-48 ημερών… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα ασθενοφόρα δουλεύουν «διπλοβάρδια» από το βράδυ της Ανάστασης μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Γι’ αυτό και σήμερα, ο ειδικός θα προσπαθήσει να σας καθοδηγήσει μέσα από δυο παράλληλα πρίσματα: του ασθενούς με χρόνιο νόσημα (σ.σ. ιδίως πεπτικού) και του ανθρώπου που πρέπει να προσέξει το βάρος του, χωρίς να σημαίνει ότι οι προτάσεις δεν αφορούν και τους δύο!