Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ σπανακόπιτα χωρίς τυρί, ήρθε η ώρα.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ σπανακόπιτα χωρίς τυρί, ήρθε η ώρα.
Η κλασική και αγαπημένη σπανακόπιτα, αποχωρίζεται για λίγο το τυρί λόγω των ημερών, αλλά παραμένει πεντανόστιμη. Για να τη φτιάξετε, θα χρειαστείτε 2 κιλά φρέσκο σπανάκι (ή μείγμα σπανακιού με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά), 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι φύλλα μάραθου, ψιλοκομμένα, ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 πακέτο φύλλο κρούστας, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά το σπανάκι σε κρύο νερό αφαιρώντας ρίζες και χαλασμένα φύλλα. Ψιλοκόψτε το και βάλτε το στο σουρωτήρι, αφήνοντάς το να στραγγίσει για 10 λεπτά, πιέζοντάς το για να φύγουν τα υγρά.