Αν αισθάνεστε ότι ο καφές σας απέχει πολύ από αυτό που θα επιθυμούσατε, το πιθανότερο είναι να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη που σας κοστίζει σε γεύση και άρωμα.
Αν αισθάνεστε ότι ο καφές σας απέχει πολύ από αυτό που θα επιθυμούσατε, το πιθανότερο είναι να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη που σας κοστίζει σε γεύση και άρωμα.
Μπορεί η διαδικασία ετοιμασίας ενός καφέ, θεωρητικά, να μην μοιάζει και τόσο δύσκολη, υπάρχουν, όμως, κάποια σημεία που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη, όπως και τον καλό καφέ από τον… κάτι-δεν-πήγε-καλά καφέ.
Προτού, λοιπόν, φτιάξετε το επόμενο φλιτζάνι σας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πιθανά λάθη και φροντίστε να τα αποφύγετε, εξασφαλίζοντας τον καλύτερο καφέ… απ’ τα χεράκια σας.
1. Δεν αγοράζετε φρέσκο καφέ
Αν θέλετε η σχέση σας με τον καφέ να… σοβαρέψει, σταματήστε να αγοράζετε ό,τι βρείτε μπροστά σας στο σούπερ-μάρκετ και ψάξτε λίγο καλύτερα σε καφεκοπτεία, ρωτώντας τους υπεύθυνους για τον τύπο καφέ που θα επιθυμούσατε, έτσι ώστε να σας καθοδηγήσουν σε καφέ από συγκεκριμένες περιοχές –ακόμη και… υψόμετρα- εξασφαλίζοντας ότι η συγκομιδή του έχει γίνει μέσα στους τελευταίους 6 μήνες και το καβούρντισμά τους τις τελευταίες 2 εβδομάδες.