Τις υποψίες και την αγωνία του για την κατάσταση της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι οποίες οδήγησαν και σε κάποιες ενέργειες από πλευράς του, κατέθεσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.
Τις υποψίες και την αγωνία του για την κατάσταση της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι οποίες οδήγησαν και σε κάποιες ενέργειες από πλευράς του, κατέθεσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο γιατρός επικοινώνησε δύο φορές με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φέρεται να είπε, πως θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από το σύνδρομο Μινχάουζεν.
«Το πρώτο τηλεφώνημα στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ ήταν σε επίπεδο βοήθειας, ότι δηλαδή είχαμε μία μητέρα που είχε χάσει δύο παιδιά και το τρίτο χαροπαλεύει. Τους είπα λοιπόν, ότι έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες.
Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν πιο ξεκάθαρο και εξέφρασα τις αγωνίες μου, για την τυχόν ύπαρξη συνδρόμου Μινχάουζεν και εκεί μου είπαν, ότι το περιστατικό ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους και μου πρότειναν να απευθυνθώ στην Εισαγγελία», φέρεται να επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης.
Στη συνέχεια ανέφερε πως «επικοινώνησα με την παιδοογκολόγο και μου είπε, ότι κι αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δεν δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί. Σχετικά με τον θάνατο του μωρού, όταν η μητέρα μού είπε, ότι πέθανε η Ίριδα αιφνιδίως στην κούνια της, εγώ αμέσως σκέφτηκα τον θάνατο της κούνιας, που έχει απροσδιόριστη αιτία».
Όπως μετέδωσε το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Ηλιάδης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε, ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Μάλιστα, τόνισε ότι επικοινώνησε με την ιατροδικαστή της Ίριδας, ενώ αργότερα, όταν οι γονείς τού ζήτησαν να σταματήσει να ασχολείται με τα άλλα δύο παιδιά, τους ζήτησε συγγνώμη.
«Πήγα μόνος μου στην ιατροδικαστική υπηρεσία και συνάντησα την κ. Τσιόλα, με την οποία συνεργάζομαι χρόνια. Της εξέθεσα το πρόβλημα και κατάλαβα, ότι γνώριζε το θέμα, γιατί η ίδια είχε κάνει νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα. Ήρθε λοιπόν η ίδια στο χώρο μας, είδε την μικρούλα και της εξέφρασα την αγωνία, αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αιφνιδίων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Στην καριέρα μου δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο περιστατικό και ούτε αναφέρεται τέτοιο περιστατικό στην ελληνική πραγματικότητα», φέρεται να δήλωσε.
Τέλος, ο κ. Ηλιάδης φέρεται να κατέθεσε ότι «Ήρθε στο γραφείο η Ρούλα Πισπιρίγκου με το σύζυγο της (Μάνο Δασκαλάκη και μου ανέφεραν, ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι, που δεν έχει σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό και εγώ συμφώνησα και ζήτησα συγγνώμη. Μετά, ενδόμυχα πίστευα, ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε, αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι, από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα όσο αφορά την υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ».