Πολιτική
Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2008 11:11

Ελλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική

Σαφή έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής». Δεν εμπιστεύεται τον Γ. Αλογοσκούφη το 75% των ερωτηθέντων.

Σαφή έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τον κ. Αλογοσκούφη, ενώ το 66% πιστεύει ότι ο υπουργός Οικονομίας πρέπει να αντικατασταθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (51%) δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Αλογοσκούφη για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του είναι σχεδόν καθολική (96%).

Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις σε ορισμένες εταιρείες που οφείλουν χρήματα στο κράτος, ενώ το 57% διαφωνεί με την επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης.