Πολιτική
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 14:36

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη ο Δικηγορικός Σύλλογος - Ζημιές σε Πολυτεχνική και Θεολογική σχολή

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου στην οποία προχώρησαν την Κυριακή φοιτητές παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, το πρυτανικό συμβούλιο του πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε τη διήμερη αναστολή, από σήμερα, των διοικητικών και εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων. Απόφαση τριήμερης αναστολής από σήμερα έλαβε και το συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου στην οποία προχώρησαν την Κυριακή φοιτητές παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, το πρυτανικό συμβούλιο του πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε τη διήμερη αναστολή, από σήμερα, των διοικητικών και εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του 15χρονου. Απόφαση τριήμερης αναστολής από σήμερα έλαβε και το συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του την ώρα της κηδείας του 15χρονου, εκφράζοντας την ψυχική συμπαράσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πένθος. Παράλληλα, καταδικάζει, ως άνανδρη, την πράξη που οδήγησε στο θάνατο του μαθητή και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ - η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από αγνώστους, κατά τα χθεσινά επεισόδια - «η οργή για τα συμβάντα στην Αθήνα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία για την εκτεταμένη φθορά της περιουσίας των ΑΕΙ, ενέργεια που οδηγεί στην απαξίωση της Ανώτατης Παιδείας στη χώρα».

Όπως γνωστοποίησε ο κοσμήτορας Νίκος Μουσιόπουλος, σε όλη τη σχολή έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές, όπως πλήρης αποτέφρωση του κυλικείου, καταστροφή των χώρων υγιεινής σε δύο πτέρυγες, της θέρμανσης των διαδρόμων, τζαμιών, πλημμύρες κ.α. «Φαίνεται από τις ζημιές, ότι οι άγνωστοι είχαν στόχο τους ίδιους τους φοιτητές» εκτίμησε.

Μικρής έκτασης ζημιές σημειώθηκαν και στη Θεολογική Σχολή.

Εξάλλου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις για τριήμερες ή πενθήμερες επαναλαμβανόμενες καταλήψεις από σήμερα στα περισσότερα τμήματα του ΑΠΘ, ενώ έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη συλλαλητήριο στις 12.30 από το άγαλμα του Βενιζέλου, καλώντας σε συμμετοχή μαθητές και φορείς της πόλης. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται και κατά τη διάρκεια της κηδείας του 15χρονου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ