Πολιτική
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 17:54

Γ. Παπανδρέου: Φτάνει πια με αυτήν την κυβέρνηση

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του πριν από λίγο, με αφορμή το θάνατο του 15 χρονου και τα επεισόδια βίας που ακολούθησαν.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του πριν από λίγο, με αφορμή το θάνατο του 15 χρονου και τα επεισόδια βίας που ακολούθησαν.

«Στους δρομους σημερα θρηνεί μια ολοκληρη γενιά, ολόκληρση η κοινωνία, θρηνούμε όλοι. Δεν φτάνουν όμως τα δάκρυα μας να ξεπλύνουμε την ντροπή, να ξεχάσουμε την αδικία, Σήμερα αγανακτούμε όλοι» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Στα χείλη κάθε πολίτη υπάρχει μία και μόνο φράση: Φτάνει πια με αυτήν την κυβέρνηση που αρνείται παντού να αναλάβει της ευθύνες της, που ασχολείται με τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα αλλλά δεν προστατεύει, τη νεολαία, τις περιουσίες, τους πολίτες».

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως το κυβερνών κόμμα «δεν κατανοεί τα πραγματικά προβληματα» και πως «το μόνο που εγγυάται είναι ένα χειρότερο αύριο». Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ανέχεται την καθε εξουσία να αυθαιρετεί, να καταταπά το σεβασμό που οφείλουμε στον πολίτη».

Σημείωσε ακόμη πως «δεν αρκεί να μιλήσουμε για την αυτονόητη απονομή δικαιοσυνής ούτε για την αυτονόητη αποζημίωση σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους». Αντίθετα πρόσθεσε «είναι η ώρα μιας άλλης αντίληψης διακυβέρνησης, άλλης πρακτικής διακυβέρνησης, μιας άλλης νέας νοοτροπίας», σύμφωνα με την οποία η νέα γενιά θα πρέπε να γνωρίζει πως η Πολιτεία νοιάζεται για αυτήν και το δείχνει με πράξεις. «Είναι ώρα να απορρίψουμε κατηγορηματικά την αντίληψη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται» πρόσθεσε και κάλεσε όλους τους πολίτες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία την Τρίτη, την οποία χαρακτήρισε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία ενάντια στη βία χωρίς βία.

Να ενώσουμε, είπε, τις δυνάμεις μας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ανθρωπιά και να ενώσουμε τη φωνή μας για την Ελλάδα καλώντας όσους θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία αυτή να κρατούν ένα κερί για τον Αλέξανδρο που χάθηκε τόσο άδικα.

Σχετική εγκύκλιο έστειλε στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, προσδιορίζοντας ως τόπο εκδήλωσης της διαμαρτυρίας τους ανοιχτούς χώρους σε κάθε δήμο και ως ώρα συγκέντρωσης την 7η απογευματινή.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στην οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου συλλυπητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του νεαρού μαθητή και τονίζει ότι ο θάνατός του προκαλεί αγανάκτηση και οργή και θέτει όλους μπροστά στις ευθύνες τους. Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και χαρακτήρισε βάναυσο τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο Αλέξανδρος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό έγινε με την ευθύνη της πολιτείας.

Αύριο στις 12.00 θα συνεδριάσει στη Βουλή υπό τον Γ. Παπανδρέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Πηγές: naftemporiki.gr, AΠΕ-ΜΠΕ