Πολιτική
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 09:55

«Καμία επιείκεια στην απόδοση των ευθυνών»

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξειδικεύονται τα μέτρα για τις αποζημιώσεις.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό καθήκον όλων μας, αυτό απαιτούν οι πολίτες, αυτό επιτάσσει το εθνικό μας χρέος».

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό συμβάν του θανάτου του 15χρονου Αλέξη για πράξεις ωμής βίας, για πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υπάρξει «καμία επιείκεια στην απόδοση των ευθυνών».

Γ. Παπανδρέου: Τη λύση θα δώσει ο λαός

Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη. Οι πολίτες βιώνουν μία πολλαπλή κρίση και η κυβέρνηση αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, έχει απoλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/09/1603252.htm .

«Είπα στον κ. Καραμανλή ότι η κοινωνία μας, οι πολίτες, βιώνουν μια πολλαπλή κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών και αδυνατεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις. Εχει απoλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Αλ. Παπαρήγα: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα πράγματα έχουν διέξοδο, διεμήνυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/09/1603279.htm .

Στο στόχαστρο της κ. Παπαρήγα εκτός από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κάλεσε να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, «βλέποντας μπροστά του την κάλπη, ψήφους, καρέκλα, μαξιλάρια, δεν ξέρω τι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύσκεψη για την εξειδίκευση των μέτρων αποζημίωσης

Συνεργασία για την εξειδίκευση των μέτρων αποζημίωσης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, καθώς και των εργαζομένων σε αυτές, είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά.