Πολιτική
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 14:58

Δημοκρατική τομή στην αστυνομία ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος

Δημοκρατική τομή στην ελληνική αστυνομία ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως ο άδικος χαμός του 15χρονου είχε αφετηρία την κατάσταση αυταρχισμού στις δυνάμεις καταστολής. Απάντηση στην Αλέκα Παπαρήγα: «αυτά ακούγονται από στελέχη της ΝΔ».

Δημοκρατική τομή στην ελληνική αστυνομία ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως ο άδικος χαμός του 15χρονου είχε αφετηρία την κατάσταση αυταρχισμού στις δυνάμεις καταστολής.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική εξέγερση της νεολαίας ανέφερε ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Η πολιτική της φωτιάς είναι μια πολιτική της Νέας Δημοκρατίας Σήμερα καίγονται οι πόλεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει».

Αφού είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην τυφλή βία και πιστεύει στην ειρηνική αγωνιστική παρουσία της νέας γενιάς ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικό πρόβλημα που θέλει πολιτική λύση. Χρειάζεται έμπρακτη συγνώμη από την κυβέρνηση, με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση κυρίως των προβλημάτων της νεολαίας, ανέφερε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Η εξέγερση, είπε ο κ.Αλαβάνος, δείχνει ότι ο τόπος δεν μπορεί να μείνει εκεί που βρίσκεται και κάλεσε τη νέα γενιά και το λαό «να πάμε σε μια μεγάλη αλλαγή για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στην κατηγορία της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/09/1603279.htm , επισημαίνοτας ότι αυτά είναι απόψεις που ακούγονται από στελέχη της ΝΔ.

«Η πολιτεία πρέπει να δείξει ότι ακούει, ότι έχει τα αυτιά της ανοιχτά στη νεολαία... Όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις ανταποκριθούν στα αιτήματα και στην αγωνία της νεολαίας, τόσο το καλύτερο... Αν, εδώ και τρία χρόνια, κι εσείς οι ίδιοι προσέχατε την προτεραιότητα την οποία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της νέας γενιάς, θα ήμασταν καλύτερα», κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.