Ενώπιον της 18ης ανακρίτριας οδηγήθηκε το μεσημέρι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Ενώπιον της 18ης ανακρίτριας οδηγήθηκε το μεσημέρι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που θα μιλήσει και θα δώσει τη δική της εκδοχή για τα όσα έχουν συμβεί στη μικρή Τζωρτζίνα και θα απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, αναφορικά με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές Αρχές όλο το διάστημα των ερευνών.
Όπως για παράδειγμα γιατί ήθελε πάντα μονόκλινο δωμάτιο στα νοσοκομεία, γιατί ρωτούσε εναγωνίως για τις κάμερες, τι εννοούσε όταν μια μέρα πριν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας, είπε στους γιατρούς «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη»,
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του συνηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο η κατηγορουμένη πρόκειται να υποστηρίξει ότι ο θάνατος της κόρης της με την χρήση κεταμίνης, επήλθε από ιατρικό λάθος του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύονταν το κορίτσι και όχι από τα χέρια της, καθώς ακόμη και σήμερα, η ίδια αρνείται κατηγορηματικά την οποία ανάμειξη με την φρικιαστική αυτή υπόθεση.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα, υπάρχουν αντιφάσεις που θα επισημάνουμε», τόνισε ο δικηγόρος της.
Την ίδια ώρα, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει εκταφή της 9χρονης, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ένα τάμπλετ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, η Ρούλα Πισπιριγκου έθαψε μαζί με το παιδί της, κατά τη διάρκεια της κηδείας. Σημειώνεται ότι οι αρχές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη συσκευή, ενδέχεται να περιέχει σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.
Όπως είχε εξηγήσει στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές.
Επεσήμανε δε ότι, υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει η εκταφή. Όπως υποστήριξε, τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού, θα μπορέσουν, κατόπιν ανάλυσης, να ρίξουν φως στην υπόθεση και να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για άλλες ουσίες και για την κεταμίνη και τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε στο παιδί.
«Αυτό που μπορούμε να δούμε λαμβάνοντας δείγμα από τα μαλλιά του παιδιού είναι ότι είμαστε σε θέση να δούμε κατά πόσο τα προηγούμενα επεισόδια συνδέονται με τη χρήση κεταμίνης ή άλλων ουσιών. Είναι μία ευκαιρία να λάβουμε αυτό το βιολογικό δείγμα ώστε να δούμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο υπήρχε χρήση ουσιών ή και κεταμίνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.
Παράλληλα, τα νεότερα στοιχεία, οδήγησαν τις αρχές στο να ανοίξουν και πάλι οι φάκελοι για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.
Σύμφωνα με τον κ. Λέων, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή κάποιο γενετικό παράγοντα.
«Ουσιαστικά μιλάμε για επίδραση ενός εξωτερικού παράγοντα που πιθανότατα δεν είναι η κεταμίνη. Δεν είναι ούτε άλλη ουσία, θα σας έλεγα ότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση της Πάτρας «είναι ένα πρωτόγνωρο έγκλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως».
Στο μεταξύ, την κατηγορία φαίνεται ότι θα στηρίξει ο σύζυγος της κατηγορουμένης, καθώς άλλαξε την υποστηρικτική στάση του αμέσως μετά την σύλληψή της.
"Θέλω να μάθω που βρήκε την κεταμίνη και να δω τι έχει γίνει με τα άλλα 2 μου παιδιά», δήλωσε σε συνέντευξή του.
Μετά από την αποστασιοποίηση του συζύγου της, η Ρ. Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες,, θα κάνει αίτηση διαζυγίου, ίσως και σήμερα.
Όπως φαίνεται η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αποκαλύψεις. Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει τώρα και η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020.
Συγγενής της, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε το ζευγάρι ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας».
Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της διότι δεν ήθελε να έχει σχέσεις.
Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».
naftemporiki.gr