Ως μια διέξοδος, αλλά και ως μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές γεύσεις, το φαγητό έξω είναι μια συχνή επιλογή για πολλούς. Τι συστήνουν, όμως, οι ειδικοί του nutriproject.gr για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας και τα κιλά μας;
Ως μια διέξοδος, αλλά και ως μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές γεύσεις, το φαγητό έξω είναι μια συχνή επιλογή για πολλούς. Τι συστήνουν, όμως, οι ειδικοί του nutriproject.gr για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας και τα κιλά μας;
Το φαγητό εκτός σπιτιού φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις της σύγχρονης οικογένειας, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσοι τρώνε τακτικά εκτός σπιτιού, μπορεί να εκθέτουν την υγεία τους σε σοβαρούς κινδύνους αναλόγως τις επιλογές τους, αλλά όχι μόνο εξαιτίας της φτωχής θρεπτικής αξίας των γευμάτων που καταναλώνουν.
Αναλυτικότερα, στις επιλογές μας έξω, η κατανάλωση οσπρίων και πουλερικών παρουσιάζει αύξηση κατά 10% περίπου, ενώ το μοσχάρι και το κατσίκι παρουσιάζουν μείωση κατά 25% περίπου έκαστο. Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων παρουσιάζει μείωση κατά 20% περίπου ενώ οι υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι δείχνουν αύξηση κατά 10%.