Πολιτική
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 20:51

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση της καταστροφής απαντά με μεθόδους τριχίλιαρων Ηλείας»

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντάς τη ανεύθυνη, ανίκανη και επικίνδυνη για να κρατά στα χέρια της το τιμόνι της χώρας.

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε για τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντάς τη ανεύθυνη, ανίκανη και επικίνδυνη για να κρατά στα χέρια της το τιμόνι της χώρας.

Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνει μεταξύ άλλων πως το κυβερνών κόμμα παρά το ότι έπραξε το αυτονόητο, όπως αναφέρει, για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, «δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο ώστε να επαναφέρει την ηρεμία στην αγορά και την εμπιστοσύνη στους καταναλωτές».

Πιο αναλυτικά, σημειώνει πως «η κυβέρνηση της πυρκαγιάς και της καταστροφής απαντά, για άλλη μια φορά, μετά από μια εθνική κρίση, που οφείλεται αποκλειστικά στη δική της ανικανότητα, με τις ίδιες και απαράλλαχτες μεθόδους των "τριχίλιαρων της Ηλείας". Με μόνη διαφορά ότι τα "τριχίλιαρα" αυτή τη φορά έγιναν "δεκαχίλιαρα"».

Προσθέτει ακόμη πως αυτά δεν πρόκειται «να αποκαταστήσουν το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχει δεχθεί ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας και άλλων αστικών κέντρων της χώρας (...) γιατί η κυβέρνηση (...) δεν αρθρώνει κουβέντα για τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου λίγες μόλις ημέρες πριν την περίοδο των Χριστουγέννων».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για το υπόμνημα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία άλλα πράγματα περιμένει, όπως μια συγνώμη, την οποία δεν άκουσε, και μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα 15χρονο που χάθηκε με άδικο τρόπο.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη στάση «κορυφαίων πολιτικών ταγών», τόνισε ότι η πολιτειακή ηγεσία στάθηκε στο ύψος στων περιστάσεων όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως η μόνη που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων λόγω των βαρύτατων ευθυνών της, όπως σημείωσε, είναι η κυβέρνηση.