Πολιτική
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 05:09

Πρόγνωση καιρού

Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στις υπόλοιπες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες που το βράδυ θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 9 με 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν κατά τόπους 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ το φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ που το βράδυ θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ηπειρωτικά και το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Διαστήματα βελτίωσης αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Ανεμοι: Νότιοι 8 με 9 και τοπικά 10 Μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη.