Κοινωνία
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 10:37

Πάτρα: Αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση η μητέρα

Όλη τη νύχτα παρέμεινε στην ΓΑΔΑ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά από τη σύλληψή της με την κατηγορία ότι σκότωσε το 9χρονο κοριτσάκι της, στο πλαίσιο της υπόθεσης- θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά μέσα στην ίδια οικογένεια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο από τη στιγμή που έγινε γνωστή.  

Όλη τη νύχτα παρέμεινε στην ΓΑΔΑ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά από τη σύλληψή της με την κατηγορία ότι σκότωσε το 9χρονο κοριτσάκι της, στο πλαίσιο της υπόθεσης- θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά μέσα στην ίδια οικογένεια, που συγκλόνισε το πανελλήνιο από τη στιγμή που έγινε γνωστή.  

Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών που θα της απαγγείλει την κατηγορία και θα την παραπέμψει στον ανακριτή, από τον οποίον προφανώς θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί προσπάθησαν να της αποσπάσουν κάποια πληροφορία όμως εκείνη ήταν σκεφτική και δεν μίλησε καθόλου στους αστυνομικούς ενώ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου»;

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έλαβε την πολυσέλιδη δικογραφία από το Ανθρωποκτονιών και αφού τη μελέτησε, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τις καταθέσεις των ιατρών οι οποίοι απέκλειαν την χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου, ενώ η 9χρονη ήταν νοσηλευόμενη, άσκησε την ποινική δίωξη κατά της μητέρας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ώρες νωρίτερα στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είχε ανιχνευθεί θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης, μίας ουσίας τόσο δραστικής που χορηγείται στα άλογα ως αναισθητικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το pelop.gr, η κεταμίνη ως ουσία, ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τον μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση των 6 μικρογραμμαρίων ανά μιλιγκράμ αίματος που δέχθηκε το κοριτσάκι, υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για τον θάνατό της, διότι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε ένα τετραπληγικό παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, τέτοια δόση θεωρείται απαγορευτική.

Τρία είναι και τα βήματα υ μηχανισμού θανάτου: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος. Οι τρόποι που χορηγήθηκε η ουσία μπορεί να είναι ενδοφλεβίως η μέσω της ρινικής οδού -δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυϊκά.

Τι θα γίνει με τα άλλα δύο παιδιά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, υπό διερεύνηση είναι και οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών. Απομένει να υπάρξει συνδυασμός των ευρημάτων ή ομολογία. Και αυτό γιατί οι μέχρι και χθες αιτίες θανάτου της Μαλένας (3,5 ετών) και της Ιριδας (6 μηνών) είναι παθολογικές με βάση τις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Ωστόσο, το pelop.gr αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί ευρήματα (ιδιαίτερα στον θάνατο της Ιριδας από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στο αυτονόητο.

Η δικαιοσύνη καλείται τώρα να ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών με τους ιατροδικαστές να κληθούν να εξηγήσουν τον μηχανισμό θανάτου. Και στις περιπτώσεις των δύο άλλων παιδιών αναμένεται να διενεργηθούν εκ νέου τοξικολογικές εξετάσεις.

Οργή λαού

Πλήθος κόσμου παρέμενε συγκεντρωμένο μέχρι αργά χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι της μητέρας, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και τη σύλληψή της.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ήταν τόσο εξοργισμένος, που κάποιοι έγραψαν στα παντζούρια του σπιτιού «Θάνατος στους παιδοκτόνους», υπό τις επευφημίες κάποιων άλλων που βρίσκονταν στο σημείο.

Το σπίτι φρουρείται από την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. Από νωρίς στην περιοχή άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με έντονες αποδοκιμασίες.

Τι προβλέπει ο νόμος

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος της κατηγορουμένης, Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της. Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παϊδιού τη. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.