Συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής, του Κ.Κ.Ε. και της Ελληνικής Λύσης είχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και της ανταλλαγής απόψεων επί του επικείμενου ν/σ για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία.
Συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής, του Κ.Κ.Ε. και της Ελληνικής Λύσης είχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και της ανταλλαγής απόψεων επί του επικείμενου ν/σ για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται παράλληλα και με συναντήσεις με πανεπιστημιακούς φορείς.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το νομοσχέδιο αποτελείται από τέσσερις άξονες: α) Αναβάθμιση ποιότητας ΑΕΙ, β) Ενίσχυση λειτουργικότητας ΑΕΙ, γ) Προώθηση σύνδεσης ΑΕΙ με την κοινωνία και δ) Εκσυγχρονισμός του ΔΟΑΤΑΠ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, ο πρώτος άξονας «που αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως:
Ο δεύτερος άξονας που αφορά στην ενίσχυση της λειτουργικότητας των ΑΕΙ στοχεύει στην αξιοποίηση θεσμικών εργαλείων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της οργανωτικής λειτουργίας των ΑΕΙ, και περιλαμβάνει εκτός από Οργανισμό/Εσωτερικό Κανονισμό ενδεικτικά:
Ο τρίτος άξονας που αφορά στην προώθηση της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία αφορά στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενδεικτικά μέσω θέσπισης πληρέστερου πλαισίου για:
Ο τέταρτος άξονας που αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ θεσπίζει, όπως σημειώνει το υπουργείο, «ένα ταχύ και ευέλικτο πλαίσιο για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού».