Mag
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 10:32

Ρυζόγαλο: οφέλη και συνταγές από την ειδικό για το πιο οικονομικό και υγιεινό επιδόρπιο

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, MSc, MBA, SRD, μας πείθει όχι μόνο να φάμε ρυζόγαλο, αλλά να πειραματιστούμε με αυτό και να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό.

 

Κρεμώδες, γλυκό και ανακουφιστικό, το ρυζόγαλο ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το ρύζι. Τα κύρια συστατικά του είναι ρύζι, γάλα και ζάχαρη αλλά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του.

Υπάρχουν χώρες που έχουν το ρυζόγαλο σαν χριστουγεννιάτικο γλύκισμα, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και  η Δανία. Στην Ελλάδα συνηθίζεται να καταναλώνεται με κανέλα και είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα που εμφανίζεται επί Τουρκοκρατίας.

Οι διατροφικές πληροφορίες του ρυζόγαλου υποδεικνύουν ότι είναι μια σχετικά καλή επιλογή επιδορπίου, σε σύγκριση με το παγωτό ή άλλες επιλογές με πολλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αναλόγως πάντα τη μάρκα που καταναλώνετε ή τη συνταγή. Μια κλασική συνταγή με πλήρες γάλα, ρύζι, ζάχαρη, κανέλα, άρωμα βανίλιας, αλάτι και συντηρητικά περιέχει περίπου 150 θερμίδες ανά μερίδα ½ φλιτζάνιου.

Διαβάστε περισσότερα