Ως θαλασσινό, ταιριάζει ιδανικά στη Σαρακοστή και μπορείτε να τις απολαμβάνετε με διάφορους τρόπους, σε ορεκτικά και κυρίως. Αν, ωστόσο, δεν τις έχετε ξαναμαγειρέψει ποτέ, δείτε τα tips των ειδικών για τέλειο, θαλασσινό αποτέλεσμα.
Ως θαλασσινό, ταιριάζει ιδανικά στη Σαρακοστή και μπορείτε να τις απολαμβάνετε με διάφορους τρόπους, σε ορεκτικά και κυρίως. Αν, ωστόσο, δεν τις έχετε ξαναμαγειρέψει ποτέ, δείτε τα tips των ειδικών για τέλειο, θαλασσινό αποτέλεσμα.
Ξεκινώντας από την αγορά τους, να θυμάστε ότι πρέπει να πάρετε περίπου μισό κιλό ωμές, ακαθάριστες γαρίδες ανά άτομο κι αν τις προμηθευτείτε μαγειρεμένες και καθαρισμένες, θα πρέπει να αντιστοιχούν σε 170-200γραμμάρια ανά άτομο. Όπως με τα περισσότερα ψάρια, οι κατεψυγμένες γαρίδες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη μέχρι 6 μήνες, αλλά αν έχετε σκοπό να τις καταψύξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι καθαρισμένες, γιατί έτσι θα χάσουν τη γεύση τους πιο γρήγορα. Αν πρόκειται να αγοράσετε γαρίδες που είναι καθαρισμένες, θα πρέπει να είναι φρέσκες και να τις μαγειρέψετε άμεσα, μέσα σε 1-2 ημέρες. Η μαύρη φλέβα που βλέπετε στις γαρίδες είναι το έντερό τους. Μπορείτε να τις φάτε με αυτό, αλλά αφαιρείται εύκολα αν τις προτιμάτε χωρίς. Ο πιο απλός τρόπος να το αφαιρέσετε είναι με ένα μαχαίρι, όταν είναι ακόμη ωμές και αφού καθαρίσετε το κέλυφός τους.