Αθλητικά
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 11:35

Ισόβια για το φόνο Φιλόπουλου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε έναν από τους κατηγορούμενους για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλος και ποινή δέκα ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε δύο ακόμα κατηγορουμένους, για συνέργεια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από τον Αρειο Πάγο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία το Μάρτιο του 2007.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε έναν από τους κατηγορούμενους (φυσική αυτουργία) και ποινή δέκα ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε δύο ακόμα κατηγορουμένους, για συνέργεια.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης, ποινές τριών έως έξι ετών φυλάκισης με αναστολή σε οκτώ ακόμη κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους για παράνομη οπλοκατοχή. Ανά περίπτωση αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής και ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή 19 από τους 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων πέντε για το φόνο του Μ. Φιλόπουλου.

«Δεν δικαιώθηκε ο Μιχάλης. Έπρεπε να πληρώσουν κι άλλοι άνθρωποι. Έχω πολλά παράπονα. Εμένα μου στέρησαν το παιδί μου. Δεν με ευχαρίστησε καθόλου αυτό σήμερα. Έπρεπε να πάνε κι άλλοι μέσα», δήλωσε η μητέρα του θύματος.