Κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στην Κύπρο και επιλέγουμε 5 αγαπημένα πιάτα, γλυκά και αλμυρά, από την γαστρονομική της παράδοση.
Κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στην Κύπρο και επιλέγουμε 5 αγαπημένα πιάτα, γλυκά και αλμυρά, από την γαστρονομική της παράδοση.
Αφέλια
Τα αφέλια είναι ένα πιάτο με χοιρινό που συναντάμε σε κυπριακά και ελληνικά τραπέζια και πρόκειται για κομμάτια χοιρινού τα οποία τσιγαρίζονται με σβήνονται με ξηρό κόκκινο κρασί και σερβίρονται με κόλιαντρο, αφού σιγομαγειρευτούν. Συνήθως σερβίρεται με ψωμί, πατάτες ή πουργούρι (το πλιγούρι στα κυπριακά), αλλά και με απλό ρύζι στο οποίο πασπαλίζεται ζωμός από το κρέας.