«Πιστεύω ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει εις ένδειξη σεβασμού της μνήμης αυτού του παιδιού και από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στην οικογένειά του, να σταματήσει αυτή την αντιδικία και το ποσό που έχει επιδικαστεί να δοθεί στην οικογένεια. Οφείλει το κράτος να σέβεται τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, Γγια την υπόθεση αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.
Στα αποτελέσματα του οργανωμένου σχεδίου καθημερινών επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, στην αύξηση των ελέγχων της Τροχαίας για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, καθώς και στην υπόθεση αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μη συνεχιστεί η αντιδικία του Δημοσίου με την οικογένεια, αναφέροντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει συμφωνία και με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. «Είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί στον τρίτο βαθμό. Γιατί, ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί πλέον αυτή η δικαστική αντιδικία είναι να υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, των δύο προηγούμενων αποφάσεων» ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει εις ένδειξη σεβασμού της μνήμης αυτού του παιδιού και από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στην οικογένειά του, να σταματήσει αυτή την αντιδικία και το ποσό που έχει επιδικαστεί να δοθεί στην οικογένεια. Οφείλει το κράτος να σέβεται τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο» τόνισε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Αθήνα είναι συνεχείς και κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων έχουν εντοπιστεί 530 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα, ενώ έχουν γίνει 21 συλλήψεις για ναρκωτικά και 12 για παρεμπόριο. Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι τη χρονιά που πέρασε περισσότεροι από 3.000 παράτυποι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν στις χώρες προέλευσής τους. Όπως ανέφερε, για παράνομους μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα κι έχουν βρεθεί στην Αμυγδαλέζα, θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται από την Τροχαία για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως μόνο την βδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 61 τέτοιες παραβάσεις και κανένα τροχαίο ατύχημα δεν συνέβη εξαιτίας χρήσης κινητού, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν βεβαιωθεί 15 παραβάσεις και είχαν σημειωθεί 7 τροχαία που σχετιζόταν με κινητά τηλέφωνα». Πέρα από τους ελέγχους, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως διοργανώνεται ενημερωτική καμπάνια για την επικινδυνότητα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση.