Όλοι έχουμε ζήσει την εμπειρία ενός γεύματος που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε τόσο δελεαστικό, αλλά στη συνέχεια το πληρώσαμε με φούσκωμα, δυσφορία, θερμίδες και λοιπά παρελκόμενα. Τι μας συμβουλεύει, όμως, ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, σε αυτές τις περιπτώσεις;
Όλοι έχουμε ζήσει την εμπειρία ενός γεύματος που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε τόσο δελεαστικό, αλλά στη συνέχεια το πληρώσαμε με φούσκωμα, δυσφορία, θερμίδες και λοιπά παρελκόμενα. Τι μας συμβουλεύει, όμως, ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, σε αυτές τις περιπτώσεις;
Ας πούμε πως, για παράδειγμα, προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Κάποια στιγμή είναι πιθανό να το παρακάνουμε με το φαγητό. Να «ξεφύγουμε», τρώγοντας σα να μην υπάρχει αύριο. Σας ακούγεται (ή σας φαίνεται) γνώριμο; Πιστέψτε με, δε συμβαίνει μόνο σε εσάς.
Το πρόβλημα, σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν είναι η υπερβολή ή οι παραπανήσιες θερμίδες. Ούτε καν το (προσωρινό) φούσκωμα.Το πραγματικό πρόβλημα, ή μάλλον η πρόκληση, βρίσκεται στο… συναίσθημα. Στο σημείο που η απογοήτευση και η σκέψη «να τα παρατήσω», είναι που θα μειώσουν την αυτοπεποίθηση και την πίστη στις δυνάμεις μας.