Πολιτική
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:45

Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών

Ενταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας μαθητών έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εις μνήμην του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ενταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας μαθητών έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εις μνήμην του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών μετά τη ρίψη αντικείμενων από τους διαδηλωτές, απωθώντας τους στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη ΓΑΔΑ.

Κλειστή παραμένε μέχρι τις δύο το μεσημέρι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, όπως και νωρίτερα η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας.

Επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αποκλεισμένη παρέμενε στον Κορυδαλλό η Γρηγορίου Λαμπράκη. Συγκέντρωση και στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Μαθητές από σχολεία βορείων προαστίων συγκεντρώθηκαν και έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και έξω από το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, Δημόσιας Τάξης και γενικά στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου οι μαθητές παρέμειναν επίσης για αρκετές ώρες διαμαρτυρόμενοι.

Για αύριο Τρίτη οι μαθητές προγραμματίζουν εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με διανομή φυλλαδίων, ενώ για την Πέμπτη οι φοιτητές προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε διάφορους δήμους της χώρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/15/1605779.htm . Επεισόδιο με έναν τραυματία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο ΚΕΠ του Χαλανδρίου που τελεί υπό κατάληψη http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/15/1605804.htm .