Πολιτική
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 15:05

Κατατέθηκε η προσφυγή για την αποφυλάκιση των ειδικών φρουρών

Την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ένας και για απλή συνέργεια ο άλλος στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ζητά ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, με προσφυγή κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησής του που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημελειοδικών.

Την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται ο ένας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο άλλος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ζητά ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, με προσφυγή κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησής τους που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημελειοδικών.

Σε αυτή ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι εντολείς του έχουν λευκό ποινικό μητρώο, είναι γνωστής διαμονής και δεν συντρέχουν λόγοι για την κράτησή τους.

Την ίδια ώρα, ο ένατος τακτικός ανακριτής, που χειρίζεται τη δικογραφία, η οποία σχηματίσθηκε για την υπόθεση, λαμβάνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Νωρίτερα, έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε μαθητές πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση, ενώ ως αυτή την ώρα παραμένουν εντός του χώρου των δικαστηρίων περίπου 30 νεαροί σε ένδειξη συμπαράστασης τεσσάρων φίλων τους, που απολογούνται ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, κατηγορούμενοι για δύο κακουργήματα και δύο πλημελλήμματα, που αφορούν τη συμμετοχή τους σε επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ