Mag
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 10:56

Γνωρίζουμε την εκπληκτική κουζίνα της Ουκρανίας

Ρίχνουμε μια γαστρονομική ματιά στις γεύσεις της πολύπαθη χώρας, με την ευχή σύντομα να τις δοκιμάσουμε από κοντά και ο πόλεμος να αποτελέσει οριστικό παρελθόν.

 

Ρίχνουμε μια γαστρονομική ματιά στις γεύσεις της πολύπαθη χώρας, με την ευχή σύντομα να τις δοκιμάσουμε από κοντά και ο πόλεμος να αποτελέσει οριστικό παρελθόν.

Τορτελίνια, spring rolls, empanadas, dumplings, κιμαδόπιτα… Σχεδόν όλες οι κουζίνες του κόσμου έχουν από μια συνταγή όπου κρέας ή λαχανικά τυλίγονται σε ζύμη και μαγειρεύονται. Η ουκρανική εκδοχή αυτού είναι τα vareniki.

Η ζύμη τους θυμίζει ιταλική pasta και είναι ένα μείγμα από αλεύρι και αυγά. Οι επιλογές για γέμιση είναι πολλές, αλλά μια από τις πιο comfort είναι λάχανο, μαγειρεμένο για μια ώρα με κρεμμύδι και μπέικον. Ο παρατεταμένος χρόνος μαγειρέματος βγάζει τη φυσική γλυκύτητα του κρεμμυδιού και χαρίζει στο λάχανο μια βελούδινη αίσθηση, ενώ όλες αυτές οι γεύσεις και οι υφές ταιριάζουν ιδανικά με το μπέικον. Τα vereniki μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και βασικό μέρος ενός γεύματος, με τουρσί ως συνοδευτικό και πικάντικη σαλάτα με παντζάρι και χρένο.

Διαβάστε περισσότερα