Ένα χρηστικό ανάγνωσμα για τους φανατικούς κρεατοφάγους εκεί έξω, από τους ειδικούς του wineplus.gr.
Ένα χρηστικό ανάγνωσμα για τους φανατικούς κρεατοφάγους εκεί έξω, από τους ειδικούς του wineplus.gr.
Την άνοιξη, το ψήσιμο στα κάρβουνα αρχίζει και παίρνει τα πάνω του. Αν, λοιπόν, η νηστεία δεν είναι από τις αγαπημένες σας συνήθειες, δείτε τι πρέπει να ξέρετε για να έχει 100% επιτυχία η επόμενή σας απόπειρα για ψήσιμο στα κάρβουνα.
Διαλέξτε προσεκτικά το κρέας
Ψήσιμο στη σχάρα σημαίνει υψηλή θερμοκρασία. Για να μπορέσουν τα κρέατα να της αντισταθούν, να μην καούν αλλά ούτε και να στεγνώσουν, πρέπει να είναι πρώτης διαλογής. Πρέπει να περιέχουν μέσα τους λίγο λίπος που καθώς θα λειώσει θα τα διατηρήσει ζουμερά. Επιπλέον, για να μπορέσουν να ψηθούν καλά, πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη, τα κομμάτια θα πρέπει να είναι σχετικά επίπεδα. Γι’ αυτό από το μοσχάρι προτιμάμε τις μπριζόλες (οι γνώστες συνιστούν την κόντρα και την καρδιά της μπριζόλας, γνωστή ως noix) και τα φιλέτα (ζητήστε από τον χασάπη σας την καρδιά του κιλότου, rump steak για τους αμερικανούς). Αντίστοιχα από το χοιρινό βάζουμε στα κάρβουνα, ψαρονέφρι, πανσέτες, σουβλάκια, παϊδάκια και λουκάνικα. Και βεβαίως δεν ξεχνάμε τα αρνίσια παϊδάκια, συκώτια, μπουτάκια, τα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια.