Πολιτική
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 05:09

Πρόγνωση καιρού

Θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο και επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο και επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα δυτικά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα βόρεια από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 Μποφόρ.

Αττική

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα είναι ισχυρά. Υφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)