Κόσμος
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 14:57

Ρωσία: Να απαγορευτούν Facebook,Twitter και Instagram γιατί προάγουν την «τρομοκρατία»

H Ρωσική Γενική Εισαγγελία θέλει να απαγορευτoύν το Facebook,το Twitter και το Instagram στη Ρωσία χαρακτηρίζοντας τη μητρική εταρεία Meta ως «εξτρεμιστική οργάνωση», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

H Ρωσική Γενική Εισαγγελία θέλει να απαγορευτoύν το Facebook, το Twitter και το Instagram στη Ρωσία χαρακτηρίζοντας τη μητρική εταρεία Meta ως «εξτρεμιστική οργάνωση», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο γεγονός ότι η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να επιτρέψει στο Facebook και στο Twitter εκκλήσεις για βία κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η Γενική Εισαγγελία έστειλε σχετικό αίτημα στην Ρωσική υπηρεσία ελέγχου του διαδικτύου, Roskomnadzor, αναφέρει και το πρακτορείο RIA Novosti, προσθέτοντας: «Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε αίτηση για να αναγνωριστεί η Meta Platforms Inc. ως εξτρεμιστική οργάνωση και να απαγορευθούν οι  δραστηριότητές της στο έδαφος της Ρωσίας».

Η Γενική Εισαγγελία υποστήριξε ακόμη ότι στο Instagram εμφανίζονται τακτικά εκκλήσεις για συμμετοχή Ρώσων «σε ταραχές που συνοδεύονται από βία».

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr