Πολιτική
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 17:38

ΚΚΕ: «Ψέμα η καταψήφιση του 65ώρου»

«Είναι ψέμα ότι το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο του συμβουλίου υπουργών για την οργάνωση του εργάσιμου χρόνου», σχολιάζει το ΚΚΕ σχετικά με την απόρριψη του 65ωρου από τη Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι ψέμα ότι το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο του συμβουλίου υπουργών για την οργάνωση του εργάσιμου χρόνου. Αυτό που καταψήφισε είναι η πρόταση του KKΕ και της GUE να απορριφθεί αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στο σύνολό του, καθώς και οι τροπολογίες που ανέτρεπαν αντιδραστικές αλλαγές».

Τα παραπάνω σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο του 65ωρου.

«Το ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τους φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες συνυπέγραψε τις βασικές αντιδραστικές αλλαγές, όπως αυτές του διαχωρισμού του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, την εργασία μέχρι 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, μέχρι και 78 ώρες την εβδομάδα», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Καλεί δε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν, καθώς «η ΕΕ πρωταγωνιστεί και οργανώνει την επίθεση κατά των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζει, βαθαίνει και γενικεύει την ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου. Στόχος της είναι να ικανοποιηθεί η διαρκής ανάγκη – απαίτηση του κεφαλαίου για διεύρυνση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου».