Πολιτική
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 05:03

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρές με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο.

Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρές με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Χιόνια στο ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)