Πολιτική
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 10:11

Τραυματισμός μαθητή από πυροβολισμό στο Περιστέρι

Μαθητής τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμό την ώρα που βρισκόταν μαζί με άλλους συμμαθητές του σε πεζόδρομο κοντά στο σχολείο του. Ο μαθητής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και είναι εκτός κινδύνου. Αντιδράσεις κομμάτων της Αριστεράς, ΔΟΕ και Συντονιστικού Μαθητών.

Μαθητής του 1ου Λυκείου Περιστερίου τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμό την ώρα που βρισκόταν μαζί με άλλους συμμαθητές του σε πεζόδρομο κοντά στο σχολείο του.

Τη σχετική καταγγελία έκαναν καθηγητές του σχολείου, ενώ το περιστατικό επιβεβαίωσε και η αστυνομία.

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, μακροσκοπικά φαίνεται ότι πρόκειται για βολίδα από αεροβόλο. Ωστόσο, όπως μετέδωσαν ιδιωτικά ΜΜΕ, ο πυροβολισμός ήταν από πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος (πιθανότατα 38αρι).

Ο μαθητής τραυματίστηκε στο χέρι και σήμερα το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως έγινε γνωστό, είναι εκτός κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «δολοφονική επίθεση αγνώστων κατά ομάδας μαθητών στο Περιστέρι που μετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις» και όπως διευκρινίζει, ο τραυματίας μαθητής είναι ο Γιώργος Παπλωματάς, μέλος του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου και γιος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, το ΚΚΕ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ όπως ανακοινώθηκε, σήμερα το απόγευμα στις 18:00, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ οργανώνουν συγκέντρωση στο Περιστέρι στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει το όργιο καταστολής ενάντια στους νέους

«Ανεξάρτητα από τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τις λεπτομέρειες και από το ποιος πάτησε τη σκανδάλη, είναι σαφές ότι η ευθύνη βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης και των εκφραστών των σε διατεταγμένη υπηρεσία “αγανακτισμένων πολιτών”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό και καταλήγει : «Το όργιο καταστολής ενάντια στους νέους πρέπει άμεσα να σταματήσει».

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τέτοιες εκφοβιστικές ενέργειες θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος βρίσκεται σε πολύ σφαλερό δρόμο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ.

Συντονιστικό μαθητών: Επίθεση ενάντια στο μαθητικό κίνημα

Με ανακοίνωσή τους, οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) κατήγγειλαν οτι ο συμμαθητής τους Γιώργος Παπλωματάς, μέλος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Περιστερίου και μέλος του ΣΑΣΑ, δέχθηκε δολοφονική επίθεση.

«Η επίθεση αυτή στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα και στα εκλεγμένα όργανα του και θα λάβει οργανωμένη απάντηση απο το μαθητικό και όλο το λαϊκό κίνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Aποτροπιασμός ΔΟΕ

Τον αποτροπιασμό του για «τη νέα δολοφονική επίθεση εναντίον μαθητή, γιού του μέλους του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Κώστα Παπλωματά», εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι δεν αρκούν οι καταγγελίες. Χρειάζονται μαζικοί αγώνες και παλλαϊκός ξεσηκωμός. Σε αυτόν τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι παρόντες», καταλήγει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ οι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Ομόνοια για το συλλαλητήριο που είχαν ήδη προγραμματίσει, ενω στη 1 το μεσημέρι προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια, απο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.