Πολιτική
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 13:33

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε όλοι την κοινωνική ειρήνη

Πρέπει όλοι να υπερασπισθούμε την κοινωνική ειρήνη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τον πυροβολισμό μαθητή χθες στο Περιστέρι, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης, τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση στο μαθητή. Δηλώσεις του υφυπ. Παιδείας Αν. Λυκουρέντζου.

Ερωτήσεις για το περιστατικό με τον πυροβολισμό μαθητή χθες στο Περιστέρι δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Αφού εξέφρασε, εκ μέρους της κυβέρνησης, τη συμπάθεια και την συμπαράσταση στο μαθητή που τραυματίστηκε και στην οικογένειά του, ο υπουργός υπογράμμισε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί ταχύτατα και σε βάθος και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

«Και αυτό το περιστατικό πρέπει να μας οδηγήσει ν’ αναλογισθούμε πόσο εύθραυστο και πολύτιμο αγαθό είναι η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική γαλήνη», σημείωσε ο κ. Παυλοπουλος και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε όλοι, τούτες τις κρίσιμες ώρες, να την υπερασπισθούμε και ν’ αναλογισθούμε επίσης πού μπορούν να οδηγήσουν πράξεις ωμής βίας. Το ξαναλέω για μιαν ακόμη φορά: Πρέπει όλοι να υπερασπισθούμε την κοινωνική γαλήνη. Ανήκει σε όλους μας. Αλλά και ο καθένας μας έχει την ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση. Και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση». ΄

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό του μαθητή και σημείωσε πως πρόκειται για ένα ακόμη δυσάρεστο συμβάν που προστίθεται στα τελευταία θλιβερά γεγονότα, τα οποία ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υγείας του μαθητή μας. Εκδηλώνω την ολόθερμη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Ελπίζω ότι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αξιολογήσουμε το όλο γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις τις δύσκολες αυτές ώρες, οι οποίες απαιτούν υπευθυνότητα, συνεργασία, με στόχο τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη και τη συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου».