Πολιτική
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 19:47

Χρ. Βερελής: Να οριστεί χρόνος εκλογών και έως τότε ΥΠΟΙΟ κοινής αποδοχής

Να οριστεί από την κυβέρνηση ταχύτατα χρόνος εκλογών και μέχρι τότε να τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομίας πρόσωπο κοινής αποδοχής, μετά από διακομματική διαβούλευση πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής. Απορρίπτει την πρόταση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να οριστεί από την κυβέρνηση ταχύτατα χρόνος εκλογών και μέχρι τότε να τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομίας πρόσωπο κοινής αποδοχής, μετά από διακομματική διαβούλευση, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής.

Μιλώντας στον ρ/σ Real FM σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Καραμανλής οφείλει να ορίσει ταχύτατα χρόνο εκλογών και ορίζοντας χρόνο εκλογών, αυτόματα να ζητήσει από όλα τα κόμματα να ορίσουν έναν υπουργό Οικονομικών που δεν θα ανήκει στη ΝΔ». Διευκρίνισε πάντως πως δεν προτείνει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Αυτό που προτείνω» πρόσθεσε «είναι να δοθεί ένα σήμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα κάνει μια στροφή προς την οικονομική σταθερότητα για να μην έχουμε κατάρρευση. Γιατί ο Καραμανλής καταρρέει, να μην καταρρεύσει και η Ελλάδα».

Πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η προσφυγή σε εκλογές, ώστε να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση με ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Οτιδήποτε άλλο, πρόσθεσε, απλώς επιμηκύνει και βαθαίνει την κρίση.

Σημείωσε επίσης ότι δεν νοείται καμία συνεργασία με αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας. Συνεργασία νοείται μόνο με προοδευτικές δυνάμεις στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, συμπλήρωσε.