Πολιτική
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 12:07

Ολοι εναντίον όλων για τα επεισόδια

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια που συγκλόνισαν προσφάτως τη χώρα μας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος κάνει λόγο για φαινόμενο πολιτικής αλητείας το οποίο καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια που συγκλόνισαν προσφάτως τη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος κάνει λόγο για φαινόμενο πολιτικής αλητείας το οποίο καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις πρώτες μέρες το κίνημα της νεολαίας σημειώνει ο κ. Πάγκαλος, ήταν αυθόρμητο και απόλυτα δικαιολογημένο.

"Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με 50 άτομα στο ένα σημείο, 100 στο άλλο, δηλαδή μιλάμε για ένα φαινόμενο πολιτικής αλητείας. Ε, αυτό το φαινόμενο πολιτικής αλητείας το καθοδηγεί η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το έτερο κόμμα της αριστεράς "χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων". Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα REAL NEWS η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο βανδαλισμών που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια.

Η κ. Παπαρήγα επισημαίνει ακόμη ότι ο πολύς κόσμος συμφώνησε με αυτό που είπε το ΚΚΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων" υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Κουμουνδούρου είναι η αύξηση της εκλογικής της επιρροής.

"Καιροσκοπεί. Πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αυξήσει εκλογικά τις δυνάμεις του, προκειμένου να παίξει από καλύτερες θέσεις σε αυτό που αποκαλεί κέντρο της πολιτικής, δηλαδή στο κυβερνητικό παιγνίδι με το ΠΑΣΟΚ."

"Ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καθαρές απόψεις σαν γάργαρο νερό για τη βία και τους κουκουλοφόρους και δεν ζητούν πιστοποιητικά κοινωνικής νομιμοφροσύνης", τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Βαρύ πυροβολικό της ΝΔ χαρακτηρίζει τις επιθέσεις του ΚΚΕ ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Η συμπόρευση μπορεί να γίνει με πολίτες που ακολουθούν για λόγους παράδοσης ή για άλλους λόγους το ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατή όμως με τη σημερινή ηγεσία και τη σημερινή πολιτική."

Στην ίδια συνέντευξη ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει θεμελιακό προγραμματικό πλαίσιο και τέτοιο πλαίσιο δεν υπάρχει.

Στα γεγονότα που ακολούθησαν τον τραγικό θάνατο του 15χρονου μαθητή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης από το βήμα της Βουλής. Οι μαθητές, τόνισε, απολύτως δικαιολογημένα ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν έκαναν πολιτική, δεν υπηρέτησαν σκοπιμότητες, πίσω όμως από αυτούς, κάποιοι έκαναν πλιάτσικο. Κάποιοι άλλοι, είπε, επεδίωκαν να τους στρατολογήσουν, καθιστώντας τους "βαποράκια" ξένων ιδεών και κύριος στόχος αυτών των κύκλων, με το σκεπασμένο πρόσωπο, είναι η μεταφορά της έντασης από το δρόμο στο σχολείο.