Πολιτική
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 17:02

Πρ. Παυλόπουλος: Αποφύγαμε τα χειρότερα

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια που πυροδοτήθηκαν μετά τον θάνατο του 15χρονου μαθητή η υπεύθυνη στάση που υιοθετήθηκε απέναντι στην έξαρση της ωμής βίας και των ακροτήτων οδήγησε στην αποσόβηση χειρότερων καταστάσεων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια που πυροδοτήθηκαν μετά τον θάνατο του 15χρονου μαθητή η υπεύθυνη στάση που υιοθετήθηκε απέναντι στην έξαρση της ωμής βίας και των ακροτήτων οδήγησε στην αποσόβηση χειρότερων καταστάσεων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

"Κινηθήκαμε με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας, την απομόνωση των ακραίων στοιχείων και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Και όλα αυτά υπό συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης και οργής για το θάνατο του 15χρονου μαθητή. Μιας οργής η οποία ήταν πολύ εύκολο να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από όσους επιβουλεύονται την κοινωνική γαλήνη και στρέφουν την καταστροφική τους μανία, όχι πλέον μόνο ενάντια στις περιουσίες των πολιτών, αλλά και ενάντια στον πυρήνα της Δημοκρατίας μας", πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε:

"Λάβαμε μέτρα για όσους επλήγησαν από τα επεισόδια, ιδίως δε για τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, θεσμοθετώντας ταχείες και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες αποζημίωσης και ενισχύσεων και μεριμνούμε ώστε να μπορέσει η ζωή των όλων των πολιτών να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς".