Πολιτική
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 16:19

Κλήση της υπ. Εξωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Αίτημα στην πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας της Βουλής να καλέσει την υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, μετά και τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου στο Αιγαίο, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Αίτημα στην πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας της Βουλής να καλέσει την υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, μετά και τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου στο Αιγαίο (σ.σ.με τις έρευνες του υπό νορβηγική σημαία πλοίου στα ανοικτά του Καστελλόριζου), κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή την απάντηση της κ. Μπακογιάννη σε σχετική ερώτησή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, αφού επισημαίνει ότι από την απάντηση της υπουργού λείπουν τα ουσιώδη για τον τρόπο αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει πως «οι συντονισμένες τουρκικές ενέργειες σχετικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και με τη Ζώνη Αποκλειστικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλουν στο ελληνικό κράτος ετοιμότητα, ως προς την οποία η Εθνική Αντιπροσωπεία πρέπει να είναι ενήμερη».