Κόσμος
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 21:00

Πακιστάν: Επτά νεκροί από πυραύλους πιθανότατα αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων

Το θάνατο επτά ανθρώπων προκάλεσαν οι τουλάχιστον δύο πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν πιθανότατα από αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφοι στην επαρχία του Ουαζιριστάν στο νότιο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών και κατοίκους της περιοχής.

Το θάνατο επτά ανθρώπων προκάλεσαν οι τουλάχιστον δύο πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν πιθανότατα από αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην επαρχία του Ουαζιριστάν στο νότιο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών και κατοίκους της περιοχής.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, ένας πύραυλος χτύπησε όχημα σε χωριό κοντά στην Γούανα, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, ενώ ακόμη τρεις έχασαν την ζωή τους από άλλη επίθεση σε κοντινό χωριό.

Η ενίσχυση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν από δυνάμεις τους που δρουν στο βορειοδυτικό Πακιστάν έχει οδηγήσει τα αμερικανικά στρατεύματα των ΗΠΑ στην περιοχή να χρησιμοποιούν για τις επιθέσεις τους τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, παρά τις αντιρρήσεις των πακιστανικών αρχών.