Αθλητικά
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 16:46

Περιοριστικά μέτρα για 5 χρόνια σε «κυνηγό» της Ραντουκάνου

Με καταγωγή από το βορειοανατολικό Λονδίνο, ο άνδρας είχε στείλει επίσης στη Βρετανίδα πρωταθλήτρια ένα σχέδιο για να της δείξει τα «23 μίλια» (37 χλμ.) που είχε περπατήσει για να φτάσει ως το σπίτι της, στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Ένας 35χρονος άνδρας που καταδίωξε την Έμα Ραντουκάνου στο σπίτι της, στο Λονδίνο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση να πλησιάζει τη νικήτρια-έκπληξη του τελευταίου US Open για πέντε χρόνια, αποφάσισε σήμερα (23/2) βρετανικό δικαστήριο.

Ο Αμρίτ Μαγκάρ, πρώην διανομέας φαγητού, είχε επισκεφτεί το σπίτι της 19χρονης τρεις φορές μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2021. Είχε διακοσμήσει ένα δέντρο στην περιοχή και της άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια με μια κάρτα, που έγραφε ότι «άξιζε την αγάπη».

Με καταγωγή από το βορειοανατολικό Λονδίνο, ο άνδρας είχε στείλει επίσης στη Βρετανίδα πρωταθλήτρια ένα σχέδιο για να της δείξει τα «23 μίλια» (37 χλμ.) που είχε περπατήσει για να φτάσει ως το σπίτι της, στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο στο Μπρόμλεϊ (νοτιοανατολικό Λονδίνο), η Έμα Ραντουκάνου ένιωθε ότι «της είχε αρπάξει την ελευθερία και ότι έπρεπε να κοιτάζει συνεχώς πάνω από τον ώμο της» για να βεβαιωθεί ότι δεν την ακολουθούσαν. 

Καταδικασμένος τον περασμένο μήνα για παρενόχληση, ο Μαγκάρ έλαβε σήμερα απαγόρευση να πλησιάσει τη 18χρονη πρωταθλήτρια για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επομένως, δεν έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την Ραντουκάνου ή τους γονείς της, ούτε να πλησιάσει σε απόσταση ενός μιλίου (1,6 χλμ.) από τον δρόμο της ή να μεταβεί σε ένα γήπεδο όπου αγωνίζεται ή προπονείται.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ντενίς Λιούις η τενίστρια, 12η στον κόσμο στην κατάταξη της WTA, «είναι πολύ ανήσυχη όταν βγαίνει έξω» και «οι γονείς της διστάζουν να την αφήσουν μόνη της έξω».

Ο Μαγκάρ είχε συλληφθεί αφού ο πατέρας της αθλήτριας, ειδοποιημένος για την παρουσία του μέσω κάμερας παρακολούθησης, είχε παρατηρήσει ότι του έλειπε ένα αθλητικό παπούτσι που είχε αφήσει έξω.

Ο δράστης είχε πει στις αρχές ότι τον «έλκυσε» η Ραντουκάνου «λόγω της φήμης της μετά τη νίκη του στο US Open», και είχε πάρει το παπούτσι «ως ενθύμιο», νομίζοντας ότι ανήκε στη νεαρή γυναίκα.

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στο δύσκολο αγωνιστικό ξεκίνημα της Ραντουκάνου το 2022. Αποκλεισθείσα στον δεύτερο γύρο του Australian Open στα μέσα Ιανουαρίου, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα της την Τρίτη στο τουρνουά της Γκουαδαλαχάρα, στο Μεξικό, λόγω τραυματισμού στο αριστερό ισχίο.