Πολιτική
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 11:22

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν σήμερα στην πολιτική ηγεσία της χώρας παιδικές χορωδίες και παραδοσιακά συγκροτήματα.

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την παιδική χορωδία του δήμου Αθηναίων και τη Φιλαρμονική, άκουσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του. Στη συνέχεια μοίρασαν στα παιδιά της χορωδίας και στους μουσικούς της φιλαρμονικής γούρια για το νέο έτος.

ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αντάλλαξε ευχές και δώρα, αλλά και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με τα μέλη του συγκροτήματος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου οι οποίοι τον επισκέφθηκαν και έψαλαν τα Κάλαντα στη Χαριλάου Τρικούπη.

KKE

«Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, που έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο και που μιλάνε ελληνικά και είναι ελληνόπουλα όπως όλα τα ελληνόπουλα, δεν έχουν αναγνωριστεί», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα παιδιά μεταναστών από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, τα οποία της έψαλαν σήμερα τα κάλαντα Χριστουγέννων. «Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝ

Toν αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκε λεωφορείο των ΜΑΤ εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άκουσε σήμερα τα χριστουγενιάτικα κάλαντα από συλλόγους Ποντίων και Ηπειρωτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/24/1610422.htm . Παράλληλα, έκανε λόγο για «απρόκλητη δολοφονική επίθεση» κατά της γραμματέως του Σωματείου Καθαριστριών Κωνσταντίνας Κούνεβα.

ΛΑΟΣ

Παιδιά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν ποντιακούς χορούς στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Εύχομαι η γέννηση του Κυρίου να φέρει περισσότερο φως στα μυαλά και των κυβερνώντων για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις καταστάσεις και σε εκείνους που επιμένουν να κακοποιούν την χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.