Πολιτική
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 14:02

Επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευη 26/12, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χωρίς προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευη 26/12, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές, καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι:

α. Η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψόμετρου)

β. Η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα)

γ. Η Ήπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα)

δ. Η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα)

ε. Η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα)

Το Σάββατο 27/12, θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή 28/12 τα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα, την Ήπειρο, το Β. Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα υποχωρήσουν σταδιακά.

Πάντως, χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς η ΕΜΥ δεν προβλέπει ισχυρούς ανέμους στα πελάγη για όλο το τετραήμερο των Χριστουγέννων.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα είναι η Τροχαία λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Από σήμερα έως και την Παρασκευή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί 2.409 προσγειώσεις και απογειώσεις για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, 91 πτήσεις τσάρτερ και 40 έκτακτες πτήσεις. Το 100% αγγίζει η πληρότητα των δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη κατά 30% είναι η κίνηση στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.