Κόσμος
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 12:02

Μπαράκ: Σε πόλεμο μέχρις εσχάτων το Ισραήλ με τη Χαμάς

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε σήμερα μιλώντας στην Κνεσέτ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. «Κλειστή στρατιωτική ζώνη» η περιοχή των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε σήμερα μιλώντας στην Κνεσέτ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ.

«Δεν έχουμε τίποτε εναντίον των κατοίκων της Γάζας, αλλά έχουμε επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον της Χαμάς και των συμμάχων της», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ και πρόσθεσε:

«Η αυτοσυγκράτηση που δείξαμε είναι πηγή δύναμης. Στη μάχη αυτή έχουμε ένα ηθικό πλεονέκτημα. Εκείνοι χτυπούν σκόπιμα αμάχους. Εμείς εντοπίζουμε τους τρομοκράτες και αποφεύγουμε στο μέτρο του δυνατού να χτυπήσουμε πολίτες, την ίδια ώρα που οι άντρες της Χαμάς χτυπούν και κρύβονται επίτηδες ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό».

«Προς μεγάλη μας λύπη, υπάρχουν και άμαχοι ανάμεσα στα θύματα, αν και δεν είναι πολλοί. Δεν θέλουμε να χτυπάμε γυναίκες και παιδιά και δεν θα εμποδίσουμε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας», σημείωσε ο Μπαράκ.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός κήρυξε «κλειστή στρατιωτική ζώνη» την περιοχή των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενος τον κίνδυνο εκτόξευσης παλαιστινιακών πυραύλων ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους του τομέα αυτού σε όλους τους πολίτες, εκτός αν έχουν ειδική άδεια του στρατού. Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο οι κάτοικοι των ισραηλινών κοινοτήτων θα έχουν πρόσβαση στη ζώνη αυτή. Σημειώνεται ότι το εν λόγω μέτρο λαμβάνεται συνήθως πριν την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων.