Πολιτική
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 21:25

Αλ. Παραρήγα για Γάζα: «Ηρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους»

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στην αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία, για τις εξελίξεις στη Γάζα, που διοργάνωσε το ΚΚΕ. Την ίδια ώρα αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ είχαν οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στην αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία, για τις εξελίξεις στη Γάζα, που διοργάνωσε το ΚΚΕ. Την ίδια ώρα αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ είχαν οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Με την παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, εκατοντάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό ζητώντας παράλληλα την καταδίκη του Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα.

Σε δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα καταφέρθηκε κατά της ΕΕ, υποστηρίζοντας πως έχει γεμίσει Πόντιους Πιλάτους γιατί, όπως ανέφερε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναβάθμισε τις σχέσεις του με το Ισραήλ λίγες ημέρες νωρίτερα. Τονίζοντας πως «τώρα ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους, όπως τότε με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία», πρόσθεσε πως «σήμερα δολοφονείται στην κυριολεξία η Γάζα και όχι μόνο. Θέλουν να σβήσουν κάθε ελπίδα για συγκρότηση του Παλαιστινιακού κράτους».

Ο κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ τόσο με τη στάση της κυβέρνησης όσο και με την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με το ζήτημα και προέτρεψε το λαό να βγει στους δρόμους ώστε να ασκηθεί πίεση και να απομονωθούν οι επιθέσεις του Ισραήλ και να ανοίξει ο δρόμος για μια ουσιαστική επίλυση του Παλαιστινιακού. Σε διαφορετική περίπτωση, συνέχισε, θα ακολουθήσει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές με συνθήματα και πανό εξέφρασαν την αγανάκτηση τους «για τα διαδραματιζόμενα στη Γάζα, τις δολοφονίες αμάχων, τον αποκλεισμό και την εξαθλίωση του παλαιστινιακού λαού, τον βομβαρδισμό δημοσίων κτιρίων με αστείες αιτιολογίες». Ζήτησαν την παρέμβαση της ΕΕ για αποκλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας και «όχι άλλη ανοχή» προς την ισραηλινή κυβέρνηση από τη διεθνή κοινότητα.

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία έκαψαν δύο σημαίες της χώρας φωνάζοντας «Είτε με Ομπάμα είτε με τον Μπους οι Αμερικανοί σκοτώνουν τους λαούς».

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, επέδωσαν το ψήφισμά τους, με αποδέκτη τον πρέσβη, στον επικεφαλής της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που περιφρουρούσε την πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ