Κόσμος
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 09:17

Η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, στόχος της γερμανικής προεδρίας

Η γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια της προεδρίας που θα ασκήσει στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Handelsblatt, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Γερμανία θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αυστριακή προεδρία της ΕΕ για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της παραπάνω εφημερίδας, η Γερμανία ελπίζει πως θα καταφέρει μεγαλύτερη εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου, σε θέματα που αφορούν στις προδιαγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών, σε θέματα ευρεσιτεχνίας και στην κρατική υποστήριξη του τομέα της έρευνας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το πρωθυπουργικό γραφείο μαζί με τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εξωτερικών επεξεργάζονται σειρά πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας σε τομείς όπως η ενέργεια, τα πνευματικά δικαιώματα, οι προδιαγραφές των προϊόντων και οι χρηματαγορές.

Οι προσπάθειες για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσει η ¶γκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον, όπου μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters