Πολιτική
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 09:31

Κ. Παπούλιας: Δύσκολη η επόμενη ημέρα για το Ιράκ

Πρωτοχρονιάτικες ευχές αντάλλαξε χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του και συμφώνησε με τον κ. Καραμανλή να συναντηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες . «Να πάνε όλα καλά για το καλό της πατρίδας», ευχήθηκε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απουσίαζε καθώς βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στον εξωτερικό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο γραμματέας του, Νίκος Αθανασάκης, με τον οποίο ο κ. Παπούλιας αντήλλαξε θερμές ευχές.

«Ήταν μεγάλο λάθος η εκτέλεση του Σαντάμ», είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος ακούστηκε να συμφωνεί και αργότερα σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για το Ιράκ».

Ευχές αντήλλαξε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο.

Στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε το 2007 «να είναι καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία» και ο υπουργός απάντησε «οι ευχές σας πάντα πιάνουν».

Ο κ. Παπούλιας, στις ευχές που αντήλλαξε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων «είναι πολύ σημαντικό ότι έπεσε σε σας το φλουρί».

Χθες το πρωί παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, η επίσημη πρωτοχρονιάτική δοξολογία για την έλευση του νέου έτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ