Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 18:58

Ορφανός: Στο στοίχημα της ΟΠΑΠ δεν υπάρχουν περιθώρια για παρανομίες

«Δεν έχουμε στα χέρια μας στοιχεία με την έννοια, να μας έχει γίνει σχετική καταγγελία. Τώρα στη μάχη κατά του παράνομου στοιχήματος μπήκε και ο Εισαγγελέας κ. Πούλιος με αφορμή δημοσιεύματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/03/1285379.htm », δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9».

«Στο στοίχημα που διοργανώνει η ΟΠΑΠ Α.Ε., δεν υπάρχουν περιθώρια, για τον οποιοδήποτε να κάνει κάτι παράνομο, αφού οι τριάδες των αγώνων αποτελούνται η κάθε μια από έναν ελληνικό και δύο ξένους αγώνες. Αρα δεν μπορεί να κάνει κάποια παρέμβαση διαιτητής.

Αντίθετα, στο παράνομο στοίχημα, όλα μπορούν να συμβούν, τουλάχιστον, θεωρητικά. Πάντως, εγώ δεν έχω στοιχεία, ούτε μου έχει γίνει καταγγελία. Αλλωστε αν είχα κάποια καταγγελία θα την είχα διαβιβάσει αρμοδίως... Διερευνούμε τον τρόπο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τις Τράπεζες να σταματήσει η χρήση των πιστωτικών καρτών για στοιχηματισμό, μέσω του Διαδικτύου, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες. Και αυτό διότι οι παίκτες που παίζουν παράνομο στοίχημα, αντιμετωπίζουν το σοβαρό ενδεχόμενο, να μην έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν αυτό που κερδίζουν. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει σοβαρή απώλεια εσόδων, που υπολογίζονται σε 800 εκατομμύρια Ευρώ και βέβαια χάνει φόρους το κράτος».