Πολιτική
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 14:47

«Το "νοικοκύρεμα" του κ. Τσιτουρίδη είναι η καθυστερημένη εφαρμογή νόμων που ισχύουν»

«Ο κ. Τσιτουρίδης αυτοεπαινείται για το "νοικοκύρεμα" του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό που ονομάζει νοικοκύρεμα είναι η καθυστερημένη και κακή εφαρμογή νόμων που ισχύουν και για τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ επί δυόμισι χρόνια δεν έκανε τίποτα». Αυτό αναφέρει η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/04/1285758.htm .

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει στον υπουργό ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2003 για την ενοποίηση των ταμείων, είχε σαφείς προϋποθέσεις. Όπως αναφέρει, «προέβλεπε την ύπαρξη αναλογιστικών μελετών, ανάληψη μέρους του κόστους από το Δημόσιο και σοβαρό διάλογο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι ή το ΙΚΑ του οποίου η κατάσταση χειροτερεύει».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου του 2003, τονίζει η κ. Δαμανάκη και για τρίτη φορά το τελευταίο τρίμηνο -όπως επισημαίνει- από τον υπουργό να προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής για να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.