Αθλητικά
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 16:57

Τα χρήματα της CVC τριπλασίασαν την ισπανική μεταγραφική αγορά

Η συμφωνία ανάμεσα στην ισπανική Λίγκα (LaLiga) και τη CVC, την αγγλική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, έδωσε νέα ώθηση στο ιβηρικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η συμφωνία ανάμεσα στην ισπανική Λίγκα (LaLiga) και τη CVC, την αγγλική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, έδωσε νέα ώθηση στο ιβηρικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το Palco23, η επένδυση στην απόκτηση παικτών στη χειμερινή μεγραφική αγορά τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας περίπου τα 64 εκατομμύρια ευρώ μετά τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ LaLiga και CVC και η οποία παρέχει μεγαλύτερο μισθολογικό περιθώριο στους συλλόγους για την ενσωμάτωση ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκαν 40 μεταγραφικές υποθέσεις. Τον πρώτο μήνα του περασμένου έτους (2021) οι σύλλογοι της ισπανικής ανώτατης κατηγορίας επένδυσαν περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ, επηρεασμένοι από την πανδημία της Covid-19 που κατέστρεψε την οικονομία τους.

Ένα νούμερο που το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκε μόνο με την αγορά του Φεράν Τόρες, για τον οποίο η Μπαρτσελόνα κατέβαλε 55 εκατ. ευρώ, κι ας μην έχουν ενταχθεί στη συμφωνία με τη CVC οι Καταλανοί.

Οι «Μπλαουγκράνα» ξόδεψαν για τον Ισπανό επιθετικό το 86% του συνολικού διαθέσιμου μπάτζετ, αποκτώντας επίσης τους Ντάνι Άλβες και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με ελεύθερη μεταγραφή και τον Ανταμά Τραορέ, δανεικό με δικαίωμα εξαγοράς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έκλεισε καμία συμφωνία, ενώ η Ατλέτικο υπέγραψε με τον Βας από τη Βαλένθια για 2,7 εκατομμύρια ευρώ και τον μπακ Ρεϊνίλντο από τη Λιλ, για 3 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, οι «Ροχιμπλάνκος» έχασαν τον Κίεραν Τρίπιερ, ο οποίος έφυγε για τη Νιούκαστλ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Σεβίλλη έκλεισε τον Άντονι Μαρσιάλ, ως δανεικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Τεκατίτο Κορόνα, από την Πόρτο για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Γενικά, δεκατρείς από τους είκοσι συλλόγους της LaLiga δεν συμμετείχαν σε δαπανηρές συναλλαγές που να αφορούσαν αγορές ή πωλήσεις.