«Βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη μομφή της κοινωνίας. Αυτή φέραμε στο κοινοβούλιο και επί αυτής θα απολογηθείτε», ανέφερε στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.
«Βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη μομφή της κοινωνίας. Αυτή φέραμε στο κοινοβούλιο και επί αυτής θα απολογηθείτε», ανέφερε στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αντιμέτωπη με τη μομφή της κοινωνίας γιατί απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, γιατί έλαβε αλλοπρόσαλλα μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους εργασίας και την εστίαση και άφησε τους συνωστισμούς να γίνουν η κανονικότητα στα ΜΜΜ, γιατί αδράνησε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, γιατί έβγαλε το δημόσιο από τη ΔΕΗ και δεν μαζεύονται οι λογαριασμοί, γιατί θέλει να ιδιωτικοποιήσει και το νερό και, τέλος, γιατί τα έκανε «επιτελικώς» μπάχαλο τις ημέρες της κακοκαιρίας.
«Η συγγνώμη σας ήταν και μισή και υποκριτική, διότι ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στο θέμα της Αττικής Οδού. Η Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Μαραθώνος και η Λαυρίου σε ποια επικράτεια είναι;», σημείωσε ο ίδιος για όσα τραγικά έγιναν στην αρχή της εβδομάδας. Πρόσθεσε ότι δεν ειπώθηκε συγγνώμη για την κατάσταση των μέσων σταθερής τροχιάς, για τα πέντε τρένα που έμειναν έξω από την Αθήνα και το παρολίγον δυστύχημα, για την αδυναμία του προαστιακού να κινηθεί και να βοηθήσει από νωρίς στον απεγκλωβισμό από την Αττική Οδό.
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέμεινε στο αίτημα του κόμματος να δοθούν τα πρακτικά των συσκέψεων των αρμοδίων πριν την έλευση της «Ελπίδας», τονίζοντας «καλό είναι το γαϊτανάκι των ευθυνών, αλλά την αρμοδιότητα του περιορισμού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας την έχει η τροχαία. Αυτό προκύπτει και από τη σύμβαση. Δεν την έχει κανένας παραχωρησιούχος. Αλίμονο αν ήταν αλλιώς».
Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «η κοινωνία απαιτεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Και να φύγει με εκλογές», ζητώντας από το ΚΙΝΑΛ να διασαφηνίσει τη θέση του. «Πως μπορεί να προκύψει μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου, όπως λέτε, ή μια προοδευτική κυβέρνηση; Από αυτή τη σύνθεση της Βουλής; Πως βλέπετε τον δικό σας ρόλο σε μια ενδεχόμενη άλλη κυβέρνηση;», είπε. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά πως «όσοι πιστεύουν ότι αυτή η Βουλή μπορεί να παράξει λύση παρένθετης κυβέρνησης με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, θα μας βρουν απέναντι. Γιατί αυτή θα είναι μία λύση που θα έχει ως θεμέλιο τη συνέχιση της πολιτικής Μητσοτάκη».
Ο ίδιος ανέφερε ότι «η χώρα χρειάζεται μια μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα έχει συγκεκριμένα θεμέλια προοδευτικής πολιτικής. Έξω από το δημοσιονομικό πλαίσιο, που έχετε συμφωνήσει με τους εταίρους και έχετε κάνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της λιτότητας. Με ισχυρή παρέμβαση του δημόσιου τομέα και επανάκτηση υποδομών, ειδικά στην κοινή ωφέλεια, όπως γίνεται διεθνώς. Με δημόσια τράπεζα, η οποία θα βάλει ένα τέλος στον αποκλεισμό των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με διαχείριση του ιδιωτικού χρέους».
Για να καταλήξει: «Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει. Στην τελευταία ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι από την απλή αναλογική δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα σχηματίσουν οι ισχυροποιημένες από την ψήφο του λαού προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θα δώσουν στη χώρα μία κυβέρνηση μακράς διαρκείας με προοδευτικό πρόσημο».