Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, κάνει τη διασύνδεση μεταξύ στρες και διατροφής και μας προτείνει τις τροφές που βοηθούν, αλλά και που χειροτερεύουν την κατάσταση.
Τις περιόδους που το στρες χτυπάει «κόκκινο», στον καθένα για τους δικούς του λόγους, συνήθως προτιμάμε παραδοσιακές comfort τροφές όπως πίτσα, ζυμαρικά, παγωτό κ.ο.κ., συνήθως όχι στην καλύτερή τους εκδοχή, με πολλά λιπαρά, επιβαρυντικά για το μικροβίωμα του εντέρου, το ανοσοποιητικό και τη συνολική μας υγεία. Πέραν τούτου, όμως, αποτελούν τις χειρότερες τροφές και για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, δηλαδή το στρες.